Rujan je mjesec za pripremu ZIMNICE. Sjećate se bakine zimnice? Domaćeg ajvara i pekmeza? Prije nego nastupi zimski san, vrijeme je da se pripremite za predstojeće zimske dane! Uberite svježe voće i povrće iz vrta, uzmite staklenke i začine i priprema može početi! Evo par ideja...
Za pripremu zimnice u staklenkama: odabrano voće kuhajte nekoliko minuta sa omiljenim začinima i zatvorite u staklenku s navojem dok je sve još vruće. Idealno za pripremu kompota.
Povrće svih vrsta - krastavci, paprike ... možete marinirati u otopini soli ili kiseline sa začinima. Ako koristite ocat, uvijek punite barem 2 cm iznad ruba povrća jer ono kiseljenjem upija tekućinu.
Konzerviranje u ulju. Pripremite sušene rajčice u maslinovom ulju, sir i masline. Prava zimnica s mediteranskim štihom uz istarski pršut, nemojte samo sve pojesti prije zime!
NEKOLIKO SAVJETA:
1. Konzervirajte samo najkvalitetnije voće i povrće
2. Jednom otvorenu staklenku držite u hladnjaku
3. Namirnice vadite samo čistim priborom
4. Kako bi spriječili pucanje staklenki kada punite vrući sadržaj, stavite vlažnu krpu ispod njih
5. Nakon što ste staklenke dobro zatvorili okrenite ih naopako i ostavite da se postepeno ohlade.
6. Zimnicu čuvajte na suhom i tamnom mjestu, od 0º do 20ºC
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.