Sigurno pamtite bakin jesenski KOMPOT. Pravila ga je samo za Vas kako biste dobili sve potrebne voćne vitamine. Nakon ručka, bio je bolji i od kolača i slatkiša! A spremala ga je od sezonskog voća baš po vašem guštu! Vratite se u djetinjstvo i pripremite zdravu slasticu za svoju obitelj.
UZMITE:
2-3 veće jabuke
2-3 veće kruške
nekoliko jagoda i suhih smokvi i ostalog voća po želji
1 šalicu šećera
1 vanilin šećer
nekoliko krišaka limuna


1. Prvo ogulite i izrežite jabuke i kruške na komade različitih veličina i stavite ih u veći lonac da sve stane.

2. Dodajte jagode i suhe smokve i još voća po želji. Pogledajte imate li možda marelice ili suhe grožđice?

3. Zatim lonac napunite hladnom vodom. Kuhajte 20 - ak min na srednjoj temperaturi?ali ne dopustite da se voće raskuha - jer ćete onda imati kašu. Zatim dodajte šalicu šećera. Ukoliko više volite smeđi šećer slobodno ga upotrijebite.

4. Pustite da se sve još malo kuha nekoliko minuta i za kraj - dodajtenekstrakt vanilije. Dodajte i tanko izrezane kriške limuna za osvježenje koje sprečavaju da jabuke pocrne.

5. Sada samo trebate kompot ohladiti i poslužiti - fora su prozirne staklene posudice. Provjerili smo: odlično se slaže uz sladoled!

Kompot će Vas okrijepiti voćnim mirisom u hladnim danima, a djeca će uživati u pričama koje je vama pričala vaša baka.
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.