Kao jedan od najčešće korištenih začina, papar je dio uobičajenog inventara svake kuhinje i kuhinjskog stola. Ove svestrane kuglice zapravo su sušeni plodovi biljke Piper nigrum, a uz njih vežemo nekoliko zanimljivih činjenica:
1. Papar je začin kojim se globalno najviše trguje. U povijesti je često služio kao sredstvo razmjene u kopnenoj trgovini između Indije i Europe.
2. Veći Mletački gradovi tijekom srednjeg vijeka postali su glavni europski distributeri papra i njihov je monopol potaknuo istraživanje istočnog morskog puta.
3. Danas se papar između ostalog uzgaja u Indiji, Indoneziji, Maleziji, Šri Lanki, Vijetnamu i Kambodži.
4. Iako postoje crni, bijeli, zeleni i crveni papar zapravo je riječ o istoj biljci samo se njeni plodovi beru u različitim stadijima dozrijevanja.
5. Bijeli je papar blaži od crnoga te se preporučuje koristiti u jelima svjetlije boje da ne bi utjecao na njeno tamnjenje.
Kako biste sačuvali jedinstveni okus i aromu ovog popularnog začina, savjetujemo čuvati ga u hermetički zatvorenim posudicama.
ekc
1200x630 TCE 630 WP

o nama

 ELBA - Elektromaterijal na preko 300 m2 prodajnog prostora, te 500m2  skladišnog prostora nudi svojim kupcima širok asortiman elektromaterijala. Nalazimo se u Puli na adresi Stiglicheva 20, pokraj HAK-a. Tvrtka je sa radom započela 1991.g.